900 calorieën verbranden in Fit Point.

Zaterdag 9 april 11.00u - 12.30u
Een sportieve mix van verschillende onderdelen die in Fit Point gedaan kunnen worden.
Met de onderdelen spinning / grondoefeningen / cardio fitness gaan we proberen 900 kcal te verbranden.

Spinning is een conditionele les waarbij de deelnemers op een fiets zitten. Op het ritme van de muziek wordt er getrapt. Bij langzame muziek trappen we langzaam met veel weerstand en imiteren we het tegen de berg op fietsen. Bij snelle muziek hebben we minder weerstand, trappen we sneller en gaan we de berg af. Te allen tijde is de weerstand (zwaarte van het trappen) bij te stellen met een knop die voorop de fiets zit. Op deze manier kan op eigen conditieniveau gewerkt worden.

Bij de grondoefeningen doen we oefeningen op een mat. Er worden rekoefeningen en spierversterkende oefeningen voor buik, billen en bovenbenen gedaan.

Bij cardio fitness wordt het uithoudingsvermogen getraind waardoor de longen en het hart beter hun werk gaan doen. De apparaten die gebruikt worden zijn: fietsen, loopbanden, stepmachines, roeimachines en cross trainers. Bij ieder apparaat is het mogelijk om de zwaarte van de training zelf te bepalen. Iemand die nog even moet wennen, traint op een laag niveau. Na verloop van tijd wordt dit niveau aangepast.

Aanmelden voor deze activiteit kan telefonisch 078-6414141 of via e-mail info@fitpoint.nl
Deze activiteit is GRATIS.

Terug naar overzicht evenementen