Kunstroute

Op zaterdag 28 mei en zondag 29 mei a.s. organiseert de Culturele Raad Papendrecht ter ere van Papendrecht 900 een kunstroute door de gemeente Papendrecht. Het startschot wordt gegeven door burgemeester C.J.M. de Bruin, tevens voorzitter van de stichting Papendrecht 900. Hij zal op zaterdag 28 mei om 10.30 uur met de opening van de expositie van vijf Blombergse kunstenaars in de Bibliotheek aan de Markt tevens de kleurrijke brochure presenteren die ter gelegenheid van deze gebeurtenis is gedrukt.

Al vele jaren houdt de sectie Amateurkunst van de Culturele Raad Papendrecht zich bezig met het organiseren van activiteiten voor amateur-kunstenaars. Door lezingen en exposities en niet te vergeten een Open Atelier op elke woensdagmiddag is het aantal amateur-kunstenaars dat betrokken is bij deze kleinschalige activiteiten in de loop der jaren gestadig gegroeid.

Nadat twee jaar geleden met groot succes is gestart met het organiseren van bezoekjes aan de ateliers van beroepskunstenaars, die meestal niet in Papendrecht atelier houden, wordt nu in ons eigen dorp de mogelijkheid geboden in de keuken van de kunstenaar te kijken.
De kunstroute voert langs 17 adressen, waar men binnen kan lopen. Daar zijn particulieren bij, zij stellen (een ruimte in) hun huis open, waar zij laten zien wat zij in hun vrije tijd gecreëerd hebben: schilderijen, beeldhouwwerk, handwerk, tekeningen, keramiek, foto's enz. Er zijn ook mensen die open huis houden in bijvoorbeeld het gebouw van de Volksuniversiteit aan de Vondellaan (5 vaste bezoekers van het Open Atelier en 10 Maandag schilders) en in het atelier van Marijke Meeldijk aan de Bosch 45.

In de brochure zit een handige plattegrond, waar alle adressen in een oogopslag te vinden zijn. De route is geschikt voor wandelaars, die van stevig doorstappen houden, voor fietsers en voor automobilisten. Niet alle adressen zijn op zondag open, raadpleeg daarvoor de brochure. Deze is verkrijgbaar in de Bibliotheek vanaf 28 mei a.s.

De tentoonstelling van de Blombergse kunstenaars, die is georganiseerd door de Uitwisselingscommissie Papendrecht in het kader van 900 jaar Papendrecht en 30 jaar vriendschap tussen Blomberg en Papendrecht bestaat uit schilderijen en beelden en blijft te bezichtigen tot 24 juni a.s. tijdens openingstijden van de Bibliotheek. De exposanten zijn Gisela Helmhausen, Mechteld Zimmerman, Sabine Wilke, Elvi Kracht en Renate Zwingelberg en ze werken o.a. in acryl, olieverf, aquarel en glas-in-lood.

Terug naar overzicht evenementen