Orgelklanken in de Sionskerk

Het Orgelcomité Papendrecht organiseert de orgelconcerten in het kader van Papendrecht 900. Het orgelcomité maakt deel uit van Orgelklanken uit de Alblasserwaard en deze organisatie brengt een boekje uit met de naam Orgelklanken.
Begin deze maand organiseerde het comité het orgelconcert met André de Jager en op 28 mei een concert van Lennert Knops, een pupil van André de Jager.
Op zaterdag 28 mei vanaf 20.00 uur speelt Lennert in de Sionskerk. Hij vertolkt werken van de componisten als Nevin, J.S. Bach, Polak en Asma. Op het programma staat onder meer Toccata in D van J. S. Bach, Preludium van Kellner en Dankt, dankt nu allen God van Feike Asma. Tevens brengt de organist enkele improvisaties ten gehore. Daarnaast is er ruimte voor samenzang. Tijdens het concert bespeelt zijn vriendin Maria Baas de harp. Maria is een Papendrechtse.

De nu 23 jarige Lennert kreeg orgelles van Jaap Hollaar en Martien de Vogel. Van september 1998 tot december 2002 studeerde hij bij de Papendrechtse organist André de Jager.
Lennert woont in Nieuwe-Tonge en is vaste organist in zijn woonplaats. Hij is daarnaast dirigent van het chr. jongerenkoor Con Amore uit Melissant. De interesse van deze organist gaat uit naar de Frans-Romantische muziek van componisten als Widor en Vierne. Daarnaast improviseert hij op thema, geestelijke liederen en psalmen.
Het concert op 28 mei begint om 20.00 uur.

De toegang op 28 mei bedraagt vijf euro voor volwassenen, twee euro voor kinderen tot twaalf jaar. Senioren ouder dan 65 jaar betalen vier euro.

Terug naar overzicht evenementen