Strijd om de titel Sterkste Man van Papendrecht 900

Veertien bodybuilders, powerlifters en krachtsportliefhebbers strijden zaterdag 28 mei op het parkeerterrein aan de Markt om de open titel Sterkste Man van Papendrecht 900.
De wedstrijd begint om 12.00 uur. Deelnemers uit België, Duitsland en Nederland meten zich op onderdelen als timberwalk, betonnen kogels stoten, wheel-flip, medley, vrachtwagen trekken en het verrassingsonderdeel VEGO-special. Scheidsrechter is Ted v.d. Parre.
Bij het onderdeel timberwalk moeten de sterke mannen twee gewichten van duizend kilo zo ver mogelijk wegbrengen. Bij de betonnen kogels is het de bedoeling dat de deelnemers deze zware kogels zo snel mogelijk op een verhoging leggen. Wheel-flip is het tien keer omgooien van een band van 350 kilo. Bij het onderdeel medley moeten de deelnemers drie voorwerpen van ca. 100 kilo op een verhoging plaatsen en een auto op zijn kant gooien. De bedoeling van vrachtwagen trekken spreekt voor zich. De deelnemer die de meeste punten scoort op de zes onderdelen mag zich Sterkste Man van Papendrecht noemen.
Tijdens de pauze krijgt het publiek de mogelijkheid een onderdeel uit te proberen en voor deze 'krachtpatsers' wordt een prijs ter beschikking gesteld.

Terug naar overzicht evenementen