Moonlight Cinema in het Vondelpark op 19 en 20 augustus

'Heerlijk in de open lucht film kijken'
Overal zijn kleedjes uitgespreid en staan luie tuinstoelen opgesteld om een avondje in de buitenlucht te genieten van een leuke film op een enorm scherm. Een beeld dat op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus werkelijkheid gaat worden tijdens het Moonlight Cinema in het Vondelpark. Dit wordt weer één van de grote evenementen in het kader van Papendrecht 900. "Het moeten twee leuke avonden worden, puur voor de gezelligheid en voor de Papendrechters", vindt initiatiefnemer Martin Struijk.

"Het is toch heerlijk om in de buitenlucht in een mooi park gratis naar een film te kijken?", stelt Struijk. Welke films er tijdens deze avonden te zien zijn is nog niet bekend. "Hiervoor hebben we contact gehad met verschillende distributeurs en omdat we twee recente films willen tonen weten we op dit moment nog niet welke dat zullen zijn", verduidelijkt Struijk. "Begin augustus wordt hierover meer bekend." Papendrechters kunnen dan door middel van een sms-actie in deze krant aangeven welke film zij graag zouden willen zien. Hiervoor kan men kiezen uit zes verschillende films. "Op deze manier proberen we een zo'n groot mogelijke groep te bereiken en tevreden te stellen, maar je kan helaas nooit voor alle monden koken."

'Optimistisch'
Halverwege augustus is de beste periode om een evenement als Moonlight Cinema plaats te laten vinden. "Rond 20 augustus is het vroeg donker en meestal ook mooi weer." En dat laatste is de enige factor die op beide avonden roet in het eten kan gooien. "We blijven optimistisch en daardoor moeten het gewoon twee mooie avonden worden", zegt Struijk lachend. Over slecht weer wil hij liever ook niet nadenken, maar er wordt wel een klein beetje rekening gehouden met een regenbui. "Er worden op deze avond ook speciale 'Moonlight Cinema-zakken' uitgedeeld. Deze zijn multifunctioneel, want mensen zonder stoel kunnen er op zitten, maar het kan ook als regenkleding gebruikt worden."

Ongedwongen

Het idee voor de Moonlight Cinema kwam eigenlijk bij de dochter van Struijk vandaan. "Een jaar lang woonde zij in Sydney waar zij vaak een film in het park zag. Voor 900 jaar Papendrecht wilde ik eigenlijk ook iets leuks organiseren en dit vond ik een geweldig idee." Samen met Mirjam Bode, Ed de Jong, Amco van der Vlies en Jeannette van der Tak werd een werkgroep gevormd die samen de ideeën uitwerkten.
"Je wilt niet weten wat er voor deze avonden allemaal nodig is", vertelt Struijk. "Het grote scherm is natuurlijk het belangrijkste, maar je moet ook denken aan bijvoorbeeld horeca, verkooppunt van popcorn, vergunningen, publiciteit en toiletten. Het Papendrechtse bedrijfsleven heeft hieraan meegewerkt, want alles wordt gratis geleverd en de Stichting Papendrecht 9000 en het Ooglasercentrum Drechtsteden nemen samen de rest vande kosten op zich. Daarnaast moeten we ook de veiligheid van Moonlight Cinema regelen. We wilden geen politie op het terrein, want de sfeer moet gewoon ongedwongen zijn. Op deze avond moet niets en mag alles, als iedereen zich maar wellevend gedraagt."

* Moonlight Cinema vindt plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus in het Vondelpark. De film begint op beide avonden om 21.30 uur en het terrein is vanaf 20.30 uur geopend. Iedereen dient zelf voor een stoel te zorgen en de entree is gratis.. Info: www.moonlightcinema.nl.

Terug naar overzicht evenementen