Braderie in de Schoolstraat, Papendrecht

Op zaterdag 10 september 2005 van 10.00 uur tot 15.00 uur organiseren de Stichting Philadelphia Zorg en Stichting De Stolpehove een braderie in de Schoolstraat te Papendrecht.

De Stichting Philadelphia heeft een viertal locaties in de gemeente Papendrecht waar mensen met een verstandelijke beperking wonen. Stichting Philadelphia biedt, op basis van een christelijke levensvisie, passende begeleiding, zorg en ondersteuning aan haar cliënten. Op de braderie bij de informatiekraam staan onze medewerkers u graag te woord.

Woonzorgcentrum Stolpe de Markt, een stichting met een visie.
Binnen de muren van "de Markt" wonen 77 cliënten allen met hun eigen specifieke behoefte en wensen. Er wordt vanuit de stichting zo veel als mogelijk rekening gehouden met deze wensen, de autonomie en privacy van de cliënt staan voorop. Woonzorgcentrum "de Markt" biedt ondersteunende begeleiding en zorg waar nodig is en aanvullende zorg als er een zelfzorg tekort ontstaat. Door middel van uiteenlopende activiteiten, stimuleren wij de bewoners om mee te doen aan sociale of educatieve groepsactiviteiten of individueel. Het zich prettig voelen en weten gerespecteerd en gewaardeerd te worden staat hierbij voorop. Alle medewerkers van "de Markt"geven uitdrukking aan deze visie door professionele zorg met respect en warmte aan te bieden

Deze twee Papendrechtse zorginstellingen hebben de handen ineen geslagen en laten het 900-jarig bestaan van Papendrecht niet zomaar voorbij gaan.

In een middeleeuwse en Oudhollandse sfeer kunt u uw hart ophalen bij diverse stands waar de kooplieden tweedehands goederen uitstallen en te koop aanbieden.
De "oud van goud" stand mag u niet missen, en wat dacht u van creatieve artikelen die door de bewoners zijn gemaakt.

Troubadours verzorgen muzikaal vertier en schroom niet; dansen mag hier.
Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Er zijn verschillende stands waar op een oud-Hollandse wijze de maaltijd wordt bereidt. Een verkleedwedstrijd thema Oudhollands of middeleeuws voor de kleintjes zal de feestvreugde verhogen.

Er zijn diverse spelen voor jong en oud en het Rad van Fortuin zal niet ontbreken.
Een ritje met de paardentram of kegelen behoort ook tot de mogelijkheden.

Misschien komt u nog wel een Jonkvrouw of Ridder tegen?

De Braderie heeft als doel de bewoners van Philadelphia en de Stolpehove een gezellige en sfeervolle dag aan te bieden.

Terug naar overzicht evenementen