Papendrecht is al vele jaren een "model(bouw)gemeente"

Zaterdag 17september houdt de Modelbouwvereniging Papendrecht een grote tentoonstelling in zalencentrum De Palm. Deze tentoonstelling wordt gehouden in het kader van Papendrecht 900, onder het motto: Papendrecht een model"bouw"gemeente.

De tentoonstelling bestaat uit 3 delen, in een zaal een groot vrachtwagenparcours van meer dan 200 m2. Daarop zijn rotondes, huizen, bedrijfsterreinen, een werkende kraan van ruim 5 meter, shovels, militaire voertuigen, benzinestations en nog veel meer te zien. Uiteraard wordt met een groot aantal voertuigen op het parcours gereden.

In een andere zaal wordt een breed scala modellen gepresenteerd; van binnenvaartschip, auto's tot historische modellen. Daar is ook een treinbaan. Verder diverse activiteiten zoals modelbouw maar ook elektronica en demonstraties met diverse modellen. De bezoekers kunnen dan van de leden informatie over de gepresenteerde modellen krijgen. Verder zal er ook een permanente beamershow met verenigings-informatie te zien zijn.

Wind en weder dienende zal er buiten met een aantal scheepsmodellen gevaren worden.
Tijdstippen waarop zijn echter niet te geven i.v.m. beschikbare frequenties.

De Modelbouwvereniging Papendrecht is een snel groeiende algemene modelbouwvereniging, die zijn onderkomen in de boerderij op het Westeinde 202 heeft. Daar zijn ook vaar- en rijfaciliteiten.

De vereniging is opgericht in 1982 en telt op dit moment 82 leden.
Veel informatie is er te krijgen op de verenigingssite: www.mbvp.nl of even bellen naar de voorzitter Arie van Bennekum 06-53246885 of Rob Groene 06-14604786.

De tentoonstelling duurt van 10.00 tot 17.00 uur en is vrij toegankelijk.

Terug naar overzicht evenementen