Orgelklanken in de Bethlehemkerk

Het Comité Orgelconcerten Papendrecht organiseert voor de derde keer in het Papendrechtse jubileumjaar een orgelconcert. Begin april verzorgde de bekende Papendrechtse organist André de Jager het eerste concert en op 3 september geeft hij weer een concert. Ditmaal in de Bethlehemkerk. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang toegang bedraagt € 5,00 voor volwassenen, € 4,00 voor senioren en € 2,00 voor kinderen.

Op het programma staan onder meer een koraalbewerking "Komt als kind'ren van het licht" van Feike Asma, het Choralvorspiel: "Schmücke dich, o liebe Seele" van J.S.Bach, Andante (uit Concerto I) van G.F. Handel, de Phantasie für Orgel über den Choral "Alle Menschen müssen sterben" van Max Reger, Fantômes (uit Suite III) van Louis Vierne en een eigen improvisatie van André de Jager.

C.V. van André de Jager:
Geboren in 1964 te Emmeloord. Studeerde achtereenvolgens bij Jan J. van den Berg in de Nieuwe Kerk te Delft (literatuur), bij Jan Bonefaas in de Grote Kerk te Gorinchem (improvisatie), bij Ben van Oosten in de Grote Kerk te Den Haag (literatuur) en bij de Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin in de Saint-Sulpice te Parijs (improvisatie en literatuur).
In mei 1998 volgde André de Jager een masterclass interpretatie en registratie bij de Parijse
organist Jean Guillou.

In 1979 en 1980 was André eerste prijswinnaar op het Nationale Orgelconcours te Elburg.
Sinds 1980 geeft André concerten in binnen- en buitenland, verleent hij zijn medewerking aan plaat-, CD-, radio-, TV- en DVD-opnamen, geeft orgel- en muziektheorielessen en componeert hij voor orgel, koor, solozang en instrumentale muziek.
André is als organist en componist verbonden aan platenmaatschappij "De Bazuin" te Putten alwaar al diverse CD's van zijn hand verschenen zijn (orgel, orkest, koor en instrumentaal).

Tevens is hij demonstrateur bij "Domus-orgels" in Nederland. André de Jager is hoofdorganist op het Blank-orgel (1976, II/P/23) in de Bethlehemkerk te Papendrecht.
Voor meer informatie, o.a. de concertagenda, zie www.andredejager.nl

Terug naar overzicht evenementen