Wervelende en opvallende shows tijdens bijzondere Taptoe

Sportpark Slobbegors vormt op zaterdagavond 3 september vanaf 20.00 uur het toneel voor een heel speciale Taptoe in het kader van Papendrecht 900.

Het is de stichting Combinatie van Korpsen gelukt een uitstekend Taptoeprogramma samen te stellen, met bekende korpsen uit diverse plaatsen. De SCVK stelt sinds 1968 jaarlijks taptoes en muzikale shows samen. De Papendrechtse stichting heeft in de loop van de jaren opvallende en bijzondere programma's samengesteld en geregisseerd. Vrijwel alle Nederlandse top-showkorpsen maken deel uit van het samenwerkings-verband. De organisatie van deze Papendrecht 900 Taptoe is in handen van een speciale Taptoecommissie onder leiding van drs. Piet Kaptein en in samenwerking met de stichting Papendrecht 900. De heer Kaptein is 3 september speaker en vertelt tijdens de Taptoe over de deelnemende korpsen en de muziek en shows die zij brengen.

Tijdens dit muzikale Papendrechtse feest mag uiteraard de eigen muziekvereniging Excelsior niet ontbreken. Excelsior luistert het voorprogramma van de taptoe eerst op met een zogenaamd inkom-concert. Aansluitend verzorgt deze 85-jarige, maar nog o zo dynamische muziekvereniging de Intrada en begeleidt aan het slot de finale en opmars van alle korpsen.

Na de Intrada maakt muziek- en showband Bernhard uit Amersfoort zijn opwachting. Bernhard is de jeugdafdeling van de chr. Muziek- en showband Juliana. Met haar ruim vijftig muzikanten in de leeftijd van negen tot zestien jaar combineert jeugdband Bernhard goed in het gehoor liggende muziek met veel beweging.

Vervolgens voegt showband Juliana zich bij het jeugdkorps om een gezamenlijk optreden met het nummer Arromanches te verzorgen. Daarna brengt Juliana een show met onder meer opvallende klassieke accenten.

De tamboer maître van showkorps Wilhelmus uit Sliedrecht leidt zijn muziekkorps aansluitend het veld op om een wervelende show op de grasmat te brengen. Het thema van de show is Piraten met bekende klanken uit The pirates op the Caribbean, het overbekende Sailing en The Rainmaker.

Daarna is het de beurt aan de Scheepjeswol Harmonie uit Veenendaal. Classics forever heet de show van dit korps. "Klassiek met een knipoog" omschrijft de Harmonie het programma dat o.a. bestaat uit de Toreadors Mars uit Carmen en de Triomf Mars uit Aida. Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk brengt aansluitend een show, getiteld War Music in Time en vervolgens is het weer de beurt aan muziek- en showband Juliana.
Tot slot begeleidt muziekvereniging Excelsior de grote finale met opmars van alle korpsen. Deze ruim twee uur durende Taptoe is beslist het zien maar ook het luisteren waard.

Voor meer informatie over deze activiteit kunt u contact opnemen met:
De heer A. Kros, tel. 078-6157093 (bereikbaar vanaf 1 augustus)
en de heer M. Timmer tel. 033-4941928.

Terug naar overzicht evenementen