Westlands Mannenkoor in de Bethlehemkerk

Het Westlands Mannenkoort (WMK) verzorgt vrijdag 21 oktober a.s. een concert in de Bethlehemkerk. Sopraan Marjolein de Wit en organist André de Jager verlenen medewerking aan dit bijzondere concert, waarbij zowel populaire muziek als klassieke werken de revue passeren. Koor en solisten bieden een veelzijdig programma, met onder meer het lijflied De Glazen Stad.

Het koor bestaat uit zo’n 150 leden en werd in 1956 opgericht. Het feit dat De Glazen Stad het lijflied van het Westlands Mannenkoor is geworden, is op zich niet zo vreemd. Het koor is gevestigd in Naaldwijk, een van de elf kernen van de gemeente Westland. Die streek staat bekend om zijn glastuinbouw. Daarnaast werd het koor gevraagd mee te werken aan de opnamen van de herkenningsmelodie van de televisieserie De Glazen Stad, onder regie van Willy van Hemert. Sindsdien is de herkenningsmelodie een veel gevraagd nummer tijdens concerten.
Onder de bezielende leiding van dirigent Hans de Wit vertolken de koorleden de liederen met een groot enthousiasme. Hans de Wit is sinds 1996 als dirigent verbonden aan het Westlands Mannenkoor. Hij behaalde prijzen op diverse concoursen en studeerde aan het Rotterdams conservatorium. Het koor heeft een veel omvattend en veelzijdig repertoire. Het kan een selectie maken uit een repertoire van ruim 400 nummer; van gewijde muziek, klassieke mannenkoorstukken, Negrospirituals, vaderlandse liederen, opera, operette en populaire liederen.
Het WMK ontving in het verleden de Culturele Prijs van Zuid-Holland vanwege de stimulerende uitstraling en stimulerende werking voor de gehele amateuristische muziekbeoefening in het Westland en ver daarbuiten. Twee jaar geleden behaalde het koor een derde prijs in de hoogste afdeling tijdens een Internationaal Koorfestival te Verona in Italië.

De bezoekers aan het concert wacht een bijzondere avond met liederen als Agnus Dei, Venu Jesu, La Vergine degl’Angeli, Slavenkoor, Sanctus, Morning has broken, When the saints, I’m sailing, You’ll never walk alone, Bohemian rapsody, het Jagerskoor en De Glazen Stad. Tussendoor brengt de bekende Papendrechtse organist André de Jager orgelimprovisaties ten gehore, terwijl sopraan Marjolein de Wit solo’s zingt maar ook liederen met het koor.
Het concert begint om 20.15 uur en de toegang bedraagt 9 euro en dat is inclusief een consumptie.

Terug naar overzicht evenementen