Uitnodiging Landelijke Politiedag

Politie in actie op Landelijke Politiedag. Op 8 oktober 2005 vindt de Landelijke Politiedag 2005 in Papendrecht plaats. De hele dag door kan het publiek op een leuke manier kennis maken met het werk van de politie en zijn veiligheidspartners.

Rondom de parkeerplaats bij zwembad 'De Hooght' en in het gebouw 'De Interval' aan de Lange Tiendweg in Papendrecht zullen diverse activiteiten, demonstraties en informatiestands voor jong en oud te zien en te beleven zijn. De dag wordt om 10.00 uur spectaculair geopend en de bezoekers kunnen zich tot 16.00 uur op het terrein vermaken. Toegang en deelname is gratis.

Het thema van de dag is 'aangifte'. Om dit thema in te vullen, kunnen de bezoekers ter plaatse ervaren hoe een digitale aangifte in zijn werk gaat. Ook zal 'Papendrecht 900' in de schijnwerpers staan: diverse agenten zullen zich speciaal omtoveren tot de agenten uit het verleden om zo het geheel een speciaal tintje te geven. Verder laten verschillende collega's en veiligheidspartners op spectaculaire wijze iets van hun werk zien. Zelf kan men meedoen aan een alcoholcontrole en ogentest, er worden tips gegeven voor veilig wonen, kinderen kunnen een vingerafdruk laten maken en Goochem het gordeldier zal volop aanwezig zijn en uitgedeeld worden. Verder geeft agent Bromsnor preventietips tegen zakkenrollen en voor de echte durfals is er de kantelsimulator: een auto waarin men zelf kan ervaren hoe het is om ondersteboven te hangen en zo vervolgens veilig uit de gordels te komen.

De Koninklijke Marechaussee zal zichzelf vertegenwoordigen met informatie en ook zal er een echt pantservoertuig te bewonderen zijn. De ME komt in actie en ook het Biketeam laat zien wat het in huis heeft. Naast de politie, laten ook verschillende veiligheidspartners wat van zich zien. Zo komt speciaal voor jongeren bureau HALT en ook met de brandweer wordt samengewerkt.

Door het publiek actief te betrekken bij de verschillende activiteiten wil de politie meer betrokkenheid verwerven voor het politiewerk. Ook wil de politie door deze dag het contact tussen henzelf, burgers en veiligheidspartners bevorderen. Verder zullen de activiteiten en demonstraties voor het nodige spektakel zorgen. Bij regen of slecht weer zullen zo veel mogelijk activiteiten naar binnen worden verplaatst, maar uiteraard hopen we op mooi weer.

Terug naar overzicht evenementen