Wereldkampioen Berry Westra bezoekt bridge-inn

Op zaterdag 5 november houdt de stichting een Bridge-Inn in het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat. Iedereen, zowel clubbridgers als thuisbridgers zijn die dag vanaf 10.00 uur welkom in het centrum. Tijdens de Bridge-Inn worden zes afzonderlijke ronden gespeeld van elk vier spellen.

Niemand minder dan topbridger en wereldkampioen is aanwezig en speelt elke ronde mee. Na elke ronde bespreekt hij bovendien een van de spellen. Westra heeft vele boeken over bridge geschreven. Als speler boekte hij vele successen, met als hoogtepunt het behalen van de wereldtitel viertallenbridge in 1993.
Burgemeester C.J.M. de Bruin opent de bridge-inn officieel om 10.45 uur. De eerste ronde begint om 11.00 uur. Met het oog op de analyses van Westra en het per ronde wisselen, is de verwachting dat de laatste rond omstreeks 17.00 uur eindigt. Men kan op elke tijd binnenkomen en met een nieuwe ronde meespelen maar men mag ook alleen maar komen kijken.

Die zaterdag wordt er niet alleen gebridged maar ook over bridge gesproken. Dat aan de hand van spelverdelingen, die na iedere rond beschikbaar zijn. Tijdens de wedstrijden speelt de hele zaal dezelfde spellen. De uitslag is na iedere ronde bekend. De deelnemers kunnen hun eigen uitslag dus vergelijken met vriend en tegenstanders maar ook met die van de wereldkampioen. Na afloop kiest Westra een spel uit, waarover hij tekst en uitleg geeft. De noord/zuid plaatsen worden, op uitnodiging, door leden van diverse bridgeclubs ingenomen. Alle oost/west plaatsen worden ingenomen door bezoekers. De stichting hoopt ook een groot aantal thuisbridgers te verwelkomen. Na iedere ronde worden weer andere deelnemers op de oost/west plaatsen verwacht. Het is tevens mogelijk eens plaats te nemen achter een ‘biedscherm’.

Terug naar overzicht evenementen