Orgelklanken in de Grote Kerk

Het Comité Orgelconcerten Papendrecht organiseert zaterdag 26 november 2005 weer een orgelconcert in het kader van Papendrecht 900. Dit concert is het vijfde en laatste in de serie en wordt gegeven door organist Gijsbert Lekkerkerker. De organist speelt vanaf 20.00 uur in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt.

De organist Gijsbert Lekkerkerker behaalde zijn solistendiploma orgel, kerkmuziek 1 en improvisatie aan het Utrechts Conservatorium. Na drie jaar studie aan de Hochschule für Musik und darstellende Kunst in Wenen haalde hij de beide concertvakdiploma’s voor orgel en klavecimbel cum laude. Hij volgde verder meerstercursussen in plaatsen als Praag, Wenen en Brugge. Voorts studeerde Lekkerkerker enige tijd in Parijs en maakte concertreizen door praktisch alle landen van Europa, door de V.S. en Israël. Hij gaf improvisatiecursussen op historische orgels in o.a. Duitsland, Finland en Oostenrijk en is vaste bespeler van het orgel van de Grote Kerk in Harmelen.

Tijdens het concert speelt de organist onder meer een orgelimprovisatie over het adventskoraal ‘Hoe zal ik U ontvangen’, De Air op D snaar en het adventskoraal ‘Nun komm der Heiden Heiland’ van J.S. Bach, Het Adagio Cantabilé in As grote terts van Beethoven en de gefigureerde koraal Psalm 65 ‘De lofzang klimt uit Sions zalen van J. Worp.

De toegang voor het concert bedraagt vijf euro. Senioren betalen vier euro en kinderen twee euro.

Terug naar overzicht evenementen